padniete sprzęgło sprężarki klimatyzacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

Zamieszczone przez Maicroft
    Tak, te teksty mi sie podobaja, a potem jest tak , ze nagle temp silnika rosnie i dupa zimna I znow pasek, rolka, pompa, robocizna. Oszczednosc calych 150zl.
    Maicroft, wiadomo takie dyskusje już były czy wymieniać pompe czy nie :wink: Ja zadecydowałem, że skoro servis ma sprawdzić wzrokowo co i jak i oni podejmują decyzję to niech się martwią, u nich wszystko robione i oni powinii wiedzieć co wymianić :twisted: A skoro pompa przewiziana na 180 tyś. no na tyle teoretycznie powinna starczeć Może i będę żałował a może i nie :wink:
    Każdy może zadecydować co i jak, jeśli się boi niech wymienia i po bólu

Ja naprawdę jestem zadowolony z ASO Jarzyński, zauważyłem też że chłopaki są wyczuleni na naklejkę kubową i miałem wrażenie iż w sposób szczególny podchodzą do klubowiczów - zależy im na opini,może okres wakacyjny,zostało mało osób na zmianie i dobierają sobie praktykantów do pomocy,a wiadomo jak praktykanci.... oczywiście to ich nie usprawiedliwa że czegoś nie dopilnowali, tak tylko gdybam....
    --------------
  • Masmo
    L&K
    • 2005
    • 1145

Koledze w L&K przestala chlodzic klima. Serwis zdiagnozowal uszkodzenie sprzęgła sprężarki klimatyzacji. Zgodnie z oczekiwaniami cena w serwisie jest horendalna, wiec kolega prosi o pomoc w rozwiazaniu tego problemu - potrzebne informacje, porady i kontakty na kogos kto moglby zajac sie tematem w okolicach 3-miasta.
    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Re: padniete sprzęgło sprężarki klimatyzacji

Zamieszczone przez Masmo
      Koledze w L&K przestala chlodzic klima. Serwis zdiagnozowal uszkodzenie sprzęgła sprężarki klimatyzacji. Zgodnie z oczekiwaniami cena w serwisie jest horendalna, wiec kolega prosi o pomoc w rozwiazaniu tego problemu - potrzebne informacje, porady i kontakty na kogos kto moglby zajac sie tematem w okolicach 3-miasta.
      z ciekawosci: jaka jest cena w ASO?
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

Re: padniete sprzęgło sprężarki klimatyzacji

Zamieszczone przez szkoda
        z ciekawosci: jaka jest cena w ASO?
        Podobno 1 kzł. A dodam że to AHF i klimatronik.
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

bliżej - co padło? cewka , czy tarczka sprzęgłowa.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• victopk
            Drive
            • 2006
            • 58

Miałem dokładnie taki sam problem. Urwała się tarczka i swobodnie spadła do osłony. :|
            Wymieniałem sprzęgło sprężarki klimy i koszt był ca. 1200 + robota. Serwis ASO

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

1200 + robota. uffff . Ja w takim razie szukałbym padniętej sprężarki, ale ze sprawnym sprzęgłem. z dwóch zrobić jedną. Myślę, że warto pojeździć po warsztatach specjalizujących się w naprawach ac.
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• S3 CHRIS
                Elegance
                • 2006
                • 979
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

z doświadczenia wiem że najczęsciej padają tarcze sprzęgłowe a dokładniej łamią się łopatki.
                ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• kabanach
                  Drive
                  • 2006
                  • 91

Witam Wszystkich Szanownych Oktawianów!!

zalozylem konto na formu, wiec moge wyjasnic, ze ten "kolega" z postu Masmo to ja
                  wczoraj naprawilem klime - w warsztacie niedaleko Gdanska (os Rotmanka) wymienili mi cala sprezarke ze sprzeglem za 600pln. Samo sprzeglo mialo kosztowac 350pln (w ASO 1390pln + wymiana!!!!) ale okazalo sie, ze sprezarka tez jest do wymiany.

No!! Wrocily sople na kratki nawiewu!!

dzieki za helpy - pozdrawiam
                  krzychu
                  L&K 1,9TDI AHF 2001r + turbo 130. 185 tyś km
                  CB Cobra, B4, ATE_PD

Komentarz

• Luca
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

Ok, miłej jazdy i dzieki za info w sprawie awarii. zawsze może kogos spotkać
                    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                    www.dynosoft.pl

Komentarz

Pracuję...